top of page

Overwinteren Costa Blanca

Overwinteren aan de
Costa Blanca 
plein-denia.jpeg

Wij hebben voor u de ideale plek om te overwinteren aan de Costa Blanca in Spanje!

Want wie droomt er nu niet van? De koude winters in Nederland en België ontvluchten en te genieten van het Spaanse leven. 

Een beter klimaat, vriendelijke mensen, heerlijk eten en alles ook nog betaalbaar.

Wij hebben ons sfeervolle en luxe appartement In Monte Pego voor u te huur gedurende de wintermaanden, dus zoekt u een heerlijke plek om te verblijven, boek dan hier onze Piso Monte Pego!

Overwinteren aan de Costa Blanca

En ook nog verblijven in een sfeervol, totaal gerenoveerd en luxe appartement.

Overwinteren aan de Costa Blanca is een populaire optie voor mensen die de koude winters in hun eigen land willen ontvluchten en willen genieten van het milde klimaat en de zonnige dagen in Spanje.

 

Er zijn verschillende redenen waarom in Monte Pego overwinteren aan de Costa Blanca zo goed is:

  1. Klimaat: Het klimaat aan de Costa Blanca is mild en aangenaam het hele jaar door, met zonnige dagen en een gemiddelde temperatuur van 18 graden Celsius in de winter. Het is dus de perfecte bestemming voor mensen die willen ontsnappen aan de koude winters in hun eigen land.

  2. Cultuur: De Costa Blanca heeft een rijke cultuur en geschiedenis. Er zijn veel historische bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het kasteel van Santa Barbara in Alicante, Guadalest met het prachtige meer en de oude stad van Altea. Daarnaast is er een bruisend nachtleven en zijn er veel restaurants en bars om van te genieten.

  3. Natuur: De Costa Blanca heeft prachtige stranden en baaien, maar ook bergen en natuurparken. De regio heeft een overvloed aan wandel- en fietspaden die u kunt verkennen en biedt uitzicht op spectaculaire landschappen.

  4. Betaalbaarheid: Overwinteren aan de Costa Blanca is relatief betaalbaar in vergelijking met andere Europese bestemmingen. De kosten van levensonderhoud zijn over het algemeen lager dan in veel andere landen en u kunt genieten van goedkope maaltijden.

  5. Gemeenschap: De Costa Blanca is de thuisbasis van veel expatgemeenschappen, dus het is gemakkelijk om nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken. Er zijn ook veel activiteiten en clubs die worden aangeboden, zoals yogalessen, bridgeclubs en kooklessen.

Kortom, overwinteren aan de Costa Blanca is een geweldige optie voor mensen die willen ontsnappen aan de koude winters in hun eigen land en willen genieten van een mild klimaat, rijke cultuur en natuur, betaalbaarheid en een bruisende gemeenschap. Ook de hond mag mee, we hebben ook tips voor overwinteren met de hond.

En dit zijn de redenen om juist in Denia te overwinteren ...

houten Structuur

1

Gastronomie

Denia staat bekend om zijn gastronomie en er zijn veel restaurants en bars die traditionele gerechten serveren, zoals paella en verse vis. De stad heeft ook een wekelijkse markt waar u lokale producten kunt kopen, zoals fruit, groenten en olijfolie.

 

Iedereen kent de Werelderfgoedlijst van Unesco. Maar Unesco heeft ook een gastronomische lijst en daarin staat Denia al jaren erg hoog.

 

Met als voordeel dat er een breed scala aan restaurants is, in alle prijsklassen, maar door de hoge kwaliteit is het eten erg goed in alle restaurants. Anders hebben ze namelijk geen bestaansrecht.

 

Van het beroemde 3 sterren Michelinrestaurant  Quique DaCosta in Denia tot de lokale restaurants met hun heerlijke dagmenu's en Els Magazinos, het streetfood straatje, overdekt met tientallen minirestaurantjes in een hippe mediterraanse sfeer.

 

Dus qua gastronomie is er geen betere plaats om te overwinteren aan de Costa Blanca dan Denia.

2

Natuur

Denia ligt aan de voet van de Montgo-berg, die beschikt over verschillende wandel- en fietsroutes. Het natuurpark Montgó biedt prachtige uitzichten op de kustlijn en de bergen en heeft een rijke flora en fauna.

En aan de voet van Monte Pego ligt het natuurgebied Marjal de Oliva, een prachtig wandelgebied met zelfs een warmwaterbron. Het water komt uit de grond met een temperatuur van ongeveer 25 graden Celsius en is rijk aan mineralen zoals calcium, magnesium en sulfaten. Dit maakt het water erg heilzaam voor de gezondheid en het wordt vaak gebruikt voor therapeutische doeleinden. Dus zelfs in de winter is het hier heerlijk Zo is overwinteren aan de Costa Blanca toch geweldig!

De warmwaterbron is omgeven door een prachtige natuurlijke omgeving. Gelukkig is deze bron nog niet ontdekt door het  (massa)toerisme en komen er veel lokale bewoners naar deze plek om te ontspannen en te genieten van de warme, genezende wateren. Echt een aanrader met een restaurant erbij waar je gezellig wat kunt eten en drinken.

3

Strand & activiteiten

Denia heeft meer dan 20 kilometer aan stranden, waaronder de bekroonde Las Marinas en Les Rotes. De stranden zijn schoon, rustig en goed onderhouden, waardoor ze perfect zijn om te ontspannen en te genieten van de zon.

Denia biedt een breed scala aan activiteiten, zoals zeilen, golfen, duiken en tennis. Tennis en Padel kunt u op Monte Pego zelf. Bij Monte Pego Life kunt u de tennisbaan of 1 van de 3 padelbanen reserveren. Golf kunt u spelen op 5 kilometer  afstand bij de Golfclub van Oliva Nova of op 10 kilometer bij de Golfclub  La Sella in Jesus Pobre (zie hieronder meer informatie over beide clubs). 

 

Er zijn ook verschillende culturele evenementen en festivals gedurende het hele jaar, zoals de Fiestas van de Moren en Christenen, maar wat te denken van de Las Fallas festiviteiten in maart. Waar het in Valencia eigenlijk te druk is om te genieten van het feest kan dat in Denia wel.  De poppen zijn net zo indrukwekkend wat is er leuker om tijdens het overwinteren aan de Costa Blanca mee te maken dan een lokaal feest.

Waarom staat Denia zo vaak bovenaan in de lijstjes van beste regio om te overwinteren

Iedereen kent ze wel, de top 10 of top 20 lijstjes. Op internet zijn er verschillende te vinden die aangeven wat de top 10 is van overwinter regio's of plaatsen in Spanje. En heel vaak staat Denia in zo'n lijst bovenaan.

Maar waarom is dat nu zo? En wat maakt die regio nu zo bijzonder? Want waarom zijn het niet de zuidelijke regio's zoals Malaga die bovenaan staan. Want is het niet zo hoe zuidelijker hoe warmer?

Daar gaan we hier eens nader op in. Want hoewel Denia niet helemaal in het zuiden ligt is het klimaat er eigenlijk beter dan in het zuiden. Het heeft namelijk een eigen micro klimaat  met een gemiddelde jaartemperatuur tussen de 18 en 24 graden. Het massief van het Montgo gebergte en de bergen van de Vall d'ebo (en de andere valleien) in het achterland beschermt de regio tegen storm en wind uit het noorden. Daardoor is het klimaat minder grillig dan in bijvoorbeeld de zuidelijke regio's.

De omgeving biedt daarnaast een van de meest gevarieerde landschappen van de Middellandse Zee, met zee, bergen, valleien en kliffen van zeldzame schoonheid.

Al overtuigd, boek dan hier de juiste accommodatie.

golf-la-sella-denia.jpg

Golf in de buurt van Monte Pego

De golfbanen van Oliva Nova (in Oliva) en La Sella (in Jesus Pobre) zijn beide populaire golfclubs gelegen in de regio Valencia aan de oostkust van Spanje. Oliva Nova is gelegen in de stad Oliva, terwijl Jesus Pobre net ten noorden van de stad Denia ligt. Beide golfclubs bieden een aantal uitstekende golfbanen en faciliteiten voor golfers van alle niveaus.

Oliva Nova beschikt over een 18-holes golfbaan, die is ontworpen door Seve Ballesteros, een bekende Spaanse professionele golfer. De baan is uitdagend, maar biedt ook prachtige uitzichten op de Middellandse Zee en de omliggende bergen. Naast de golfbaan biedt Oliva Nova ook een driving range, putting green en een chipping area, evenals een pro-shop en een restaurant.

La Sella heeft een 27-holes golfbaan, verdeeld over drie verschillende lussen: de Laranjal, de Ruiseñor en de Gregal. Elke lus biedt zijn eigen unieke uitdagingen en prachtige uitzichten op het omliggende landschap. De golfclub biedt ook een driving range, putting green en een chipping area, evenals een pro-shop en een restaurant.

 

Beide golfclubs zijn populair onder zowel lokale als internationale golfers en bieden een breed scala aan lidmaatschapsopties en green fees. Naast golfen, bieden zowel Oliva Nova als La Sella ook andere recreatieve activiteiten zoals tennis, zwemmen en fitnessfaciliteiten.

bottom of page