top of page
Duinen van Nieuwvliet HolidayIn.nl
  • Foto van schrijverJinny van Geest

Waarom een vakantiehuis huren rechtstreeks van de eigenaar?

Huur direct van de eigenaar een vakantiehuis en betaal geen bemiddelingskosten
HolidayIn eigentijdse en stijlvolle vakantiehuizen direct van de eigenaar te huren, bespaar veel geld

Na het lezen van dit blog weet je wat de voordelen zijn van het rechtstreeks huren van de eigenaar van een vakantiehuis, waarom je beter niet via webportals (zoals Booking, Airbnb, VRBO, Micazu etc) kunt boeken, wat de verschillen zijn tussen rechtstreeks huren van de eigenaar of via een groot park en vooral hoe je veel geld bespaard met het uitkiezen van je vakantiehuis. Ik neem je mee in de werking achter de schermen. Veel leesplezier en hopelijk bespaar je hiermee honderden euro's.Voordelen van het rechtstreeks huren van een vakantiehuis van een eigenaar

Het rechtstreeks huren van een vakantiehuis van een eigenaar biedt verschillende voordelen. Ten eerste is er vaak meer exclusiviteit aan het huren van een vakantiehuis van een eigenaar in plaats van via een groot park. Daarnaast zijn particuliere vakantiehuizen vaak uniek en sfeervol ingericht, waardoor je een bijzondere en authentieke vakantie-ervaring kunt verwachten. Onze vakantiehuizen onderscheiden zich van de grote vakantieparken omdat de inrichting en sfeer eigentijds zijn met een gevoel van thuis. Naast de sfeer en leuke details, bieden onze vakantiehuizen ook veel extra's die je niet op standaardparken vindt. Of het nu gaat om extra voorzieningen in de keuken, een bolderwagen bij elk huis, een strandcabine in Zeeland of een extra loungesetje in de tuin in Limburg. Tenslotte wil je op vakantie toch eigenlijk hetzelfde comfort hebben als thuis en dat is nu net wat wij je willen bieden. Bovendien is de persoonlijke betrokkenheid van de eigenaar vaak groter, wat betekent dat je tijdens je verblijf direct contact kunt hebben voor eventuele vragen of problemen. Dit zorgt voor een fijne en gemakkelijke communicatie, waarbij je niet in de wachtrij bij de receptie hoeft te staan. Een ander voordeel is bijvoorbeeld de schoonmaak. In onze vakantiehuizen wordt het hele huis grondig schoongemaakt door een schoonmaakster die er vaak een paar uur mee bezig is. Op vakantieparken zie je echter dat de schoonmaak vaak op hoofdlijnen gebeurt en er slechts een korte tijd aan wordt besteed. Dat is ook logisch als je ziet wat een kostenbesparing dat zo'n park oplevert. Als ik op de vakantieparken (zoals Landal, Roompot etc) kijk hoe de grote verhuurders dat doen dan zie je een schoonmaakster naar binnen gaan en binnen een half uur weer buiten staan. Tot ik begreep hoe het werkt. Ze maken een slechts op hoofdlijnen schoon. Op het aankomstmoment hebben ze wat extra schoonmaaksters klaarstaan en als iemand klaagt bij de receptie dan sturen ze de schoonmaakster langs. Dus een park met 100 huizen, betekent dan 100 x 30 minuten schoonmaak à € 30 per uur en dan misschien 10 uur extra voor de schoonmaaksters die klaar staan (in totaal €1800). In plaats van 100 x 2 uur per huis voor een schoon huis (zoals bij ons), dan zou het kostenplaatje zijn (€ 6000). U ziet al, wat een kostenbesparing dit oplevert voor zo'n groot park. Bij ons wordt het huis wel echt schoongemaakt en willen wij dat u een ontspannen vakantie heeft en in een schoon huis terecht komt en is de schoonmaakster ook blij als als u een fijn verblijf heeft gehad, want de eerste die het gastenboek leest is de schoonmaakster:-) en voor haar voelt het huis ook eigen en heeft ze een binding met het huis dat ze al jaren schoonmaakt. Kortom, het huren van een huisje rechtstreeks van de eigenaar biedt een unieke en persoonlijke vakantie-ervaring met een sfeervoller huis, meer exclusiviteit en vele extra's.


Het rechtstreeks huren van een vakantiehuis van een eigenaar bespaart geld

Het rechtstreeks huren van een vakantiehuis van een eigenaar kan veel geld besparen. In tegenstelling tot het huren via een tussenpersoon, zijn er geen extra kosten die betaald moeten worden. Hierdoor is de huurprijs van een particulier vakantiehuis vaak lager. Door te zoeken naar termen zoals "vakantiehuis rechtstreeks van eigenaar huren" of "vakantiehuis huren zonder tussenkomst van derden", kun je gemakkelijk een geschikt vakantiehuis vinden zonder extra kosten. Dit maakt het niet alleen voordeliger, maar geeft ook de mogelijkheid om direct contact te hebben met de eigenaar. Hierdoor kun je eventuele vragen stellen en afspraken maken op maat. Het rechtstreeks huren van een vakantiehuis van een eigenaar is dus een slimme keuze voor wie wil genieten van een heerlijke vakantie zonder te veel geld uit te geven.


Waarom je beter niet kunt boeken bij Airbnb, Booking, VRBO, Micazu of andere platforms

Er zijn verschillende redenen waarom het wellicht beter is om geen boekingen te doen via platforms zoals Airbnb, Booking, VRBO en Micazu. Ten eerste brengen deze platforms vaak hoge bemiddelingskosten in rekening, die soms aan de huurder, soms aan de verhuurder en soms aan beiden worden doorberekend. Dit resulteert in extra kosten voor beide partijen, die al snel kunnen oplopen tot zo'n 10% tot 20%. Wij, en ook alle andere eigenaren van eigen vakantiehuizen, willen een bepaald bedrag ontvangen voor een bepaalde periode voor het vakantiehuis. Het is belangrijk om te weten dat bemiddelingsbureaus vaak hoge percentages rekenen voor hun diensten, terwijl ze eigenlijk alleen maar een goede website in de lucht houden, veel reclame maken en ze bovenaan als "gesponsord" in Google, staan (waarbij zij betalen voor elke klik). Als huurder betaal je uiteindelijk zelf de rekening hiervoor. Boekt u via onze site een verblijf van in totaal € 1000 dan zijn dat uw kosten.  Als u datzelfde huis boekt via Airbnb of VRBO dan betaalt u dat ongeveer € 1180 en wij als eigenaar ongeveer € 35. Die extra kosten zijn dan servicekosten, maar zowel wij als eigenaar van het huis en u als huurder krijgen daar niets voor terug, de lachende derde is dus Airbnb of elk ander platform. Bij Micazu brengen zij ongeveer 10% bij de eigenaar in rekening, dus boekt u ons verblijf bij Micazu dan kost het huis u 10% extra, want als het bij ons op de website voor € 1000 te huur staat, zetten wij het bij Micazu weg voor € 1100. De eigenaar van de vakantiewoning zal altijd een bepaald bedrag per periode wil ontvangen, dus de bemiddelingskosten zullen uiteindelijk resulteren in een hogere prijs voor de huurder. Daarom kan het zoeken naar vakantiewoningen die je direct van de eigenaar huurt een goede optie zijn als je op zoek bent naar een betaalbare accommodatie zonder extra bemiddelingskosten. Door rechtstreeks bij de eigenaar te huren, kun je deze kosten besparen en je vakantie veel goedkoper maken. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je door de communicatie met de eigenaar een meer persoonlijke service ervaart. Bij Booking en andere platforms ontbreekt vaak deze persoonlijke touch en kun je minder flexibiliteit verwachten. Kortom, het rechtstreeks huren van een vakantiehuis van een eigenaar biedt vele voordelen ten opzichte van boeken via tussenpersonen.


Veelgestelde vragen en wetenswaardigheden over het rechtstreeks huren van een vakantiehuis


Hoe vind je een vakantiehuis dat je rechtstreeks bij de eigenaar kunt huren?

Er zijn verschillende manieren om een vakantiehuis rechtstreeks van een eigenaar te vinden. Kijk bijvoorbeeld op sites waarop eigenaren zelf hun advertenties kunnen plaatsen, zoals Marktplaats of startpagina. Ook kun je zoeken op Google met specifieke zoekwoorden zoals "vakantiehuis rechtstreeks van eigenaar huren" of "vakantiehuis huren zonder tussenkomst van derden". Op deze manier kun je een breed scala aan opties vinden zonder extra bemiddelingskosten.


Hoe weet je of de particuliere verhuurder betrouwbaar is?

Het is begrijpelijk dat mensen zich zorgen kunnen maken over de betrouwbaarheid van particuliere verhuurders. Het is daarom belangrijk om voorzichtig te zijn bij het kiezen van een verhuurder en om altijd de nodige controles uit te voeren. Lees beoordelingen van andere huurders, bekijk foto's en neem contact op met de verhuurder om eventuele vragen te stellen. Als je twijfels hebt, is het verstandig om een ander vakantiehuis te overwegen.


Wat zijn de voordelen van rechtstreeks huren van de eigenaar?

Het rechtstreeks huren van een vakantiehuis van een eigenaar biedt veel voordelen. Je kunt genieten van meer exclusiviteit, een unieke en sfeervolle inrichting, extra voorzieningen en persoonlijke betrokkenheid van de eigenaar. Daarnaast bespaar je geld doordat er geen bemiddelingskosten worden berekend. Het rechtstreeks huren van een vakantiehuis van een eigenaar is dus een voordelige en persoonlijke keuze voor een heerlijke vakantie.


Gelukkig ben je hier al terecht gekomen, dat betekent dat je de mogelijkheid hebt om je vakantie goedkoper te maken, in een uniek huis te verblijven en dat je door ons als eigenaar van onze 6 vakantiehuizen geholpen wordt om van je vakantie een droomvakantie te maken. Wij staan 24/7 voor je klaar indien je ons nodig hebt. Ik hoop dat ik je iets wijzer heb kunnen maken en hoop natuurlijk dat jullie bij HolidayIn een vakantie boeken in een van onze huizen in Zeeland, Limburg of Spanje. Wij zien jullie graag!

Heb je vragen of opmerkingen, laat dan een comment achter. Wil je onze huizen zien, klik dan hier

Comments


bottom of page