top of page

Particulier huisje huren

Lees waarom en betaal nooit meer teveel
HolidayIn merk

Gelukkig bent u hier al terecht gekomen, dat betekent dat u de mogelijkheid heeft om uw vakantie goedkoper te maken, in een uniek huis te verblijven en dat u door ons als eigenaar van onze 6 vakantiehuizen geholpen wordt om van uw vakantie een droomvakantie te maken. Wij staan 24/7 voor u klaar indien u ons nodig heeft. We gaan u hier uitleggen waarom je het beste direct een huisje huurt bij een particuliere eigenaar en wat bij ons huren zo uniek maakt.

Een particulier huis huren, lees hier hoe het werkt

Toen wij in 2006 ons eerste vakantiehuisje (vakantiehuis  S15) kochten wisten we niets van verhuur. We kochten daar een huis, omdat we bekend waren op het park waar onze (schoon)moeder al jarenlang een huis had.  We verhuurden via een verhuurbureau, maar dat vonden wij helemaal niets. Elk persoonlijk contact met gasten ontbreekt en bij een verhuurbureau ben je als eigenaar en gast slechts een nummer.

Dus na een jaar gingen we zelf verhuren. Alle grote platforms zoals Airbnb en Booking bestonden nog niet, dus we verhuurden via HomeAway (nu VRBO) en via onze eigen website. Dat hebben we jaren gedaan en sinds 2023 hebben we deze nieuwe website, waarmee boeken heel makkelijk is geworden. Maar dat is slechts achtergrondinformatie. We gaan u hieronder uitleggen hoe het echt werkt en wat de voordelen zijn van particulier een huisje huren. Want als wij uitleggen hoe het werkt blijkt telkens dat de meenste mensen niet weten hoe het echt gaat. Dus of je nu bij ons een particulier huisje huurt of direct bij een andere eigenaar, het is wel handig om dit te weten. Al zien wij u natuurlijk het liefst bij ons komen.

Voordelen van het huren van een huisje van een particuliere eigenaar

 

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het huren van een huisje van een particuliere eigenaar. Ten eerste biedt het huren van een particulier huisje vaak meer exclusiviteit dan het huren van een vakantiehuis via een groot verhuurbedrijf. Daarnaast zijn particuliere huisjes vaak uniek en sfeervol ingericht, waardoor je een bijzondere en authentieke vakantie-ervaring kunt verwachten. Zo is het ook bij ons, het stylen van huizen is mijn hobby en daarom onderscheiden onze huizen zich van de grote vakantieparken om ons heen. Naast de sfeer en net even die leuke details en die unieke bank is er natuurlijk ook een veelvoud aan extra's die de huizen op de standaardparken niet hebben. Of het nu gaat om alle extra's in de keuken, de bolderwagen bij elk huis of zo'n strandcabine op het strand in Zeeland of dat extra loungesetje in de tuin in Limburg. Ook is de persoonlijke betrokkenheid van de eigenaar vaak groter, waardoor je tijdens je verblijf direct contact kunt hebben voor eventuele vragen of problemen. Wij zien ook vaak dat onze gasten dat heel fijn vinden, om gewoon even via een appje of telefoon die vraag te stellen in plaats van in de wachtrij bij de receptie.  Een ander voordeel is bijvoorbeeld de schoonmaak. In onze huizen komt de schoonmaakster die vervolgens het hele huis schoonmaakt en daar toch vaak een paar uur mee bezig is. Als ik op de vakantieparken (zoals Landal, Roompot etc) kijk hoe de grote verhuurders dat doen dan zie je een schoonmaakster naar binnen gaan en binnen een half uur weer buiten staan. Tot ik begreep hoe het werkt. Ze maken een slechts op hoofdlijnen schoon. Op het wisselmoment hebben ze wat extra schoonmaakster klaarstaan en als iemand klaagt bij de receptie dan sturen ze de schoonmaakster langs. Dus een park met 100 huizen, betekent dan 100 x 30 minuten schoonmaak à € 30 per uur en dan misschien 10 uur extra voor de schoonmaaksters die klaar staan (in totaal €1800). In plaats van 100 x 2 uur per huis voor een schoon huis (zoals bij ons), dan zou het kostenplaatje zijn (€ 6000). U ziet al, wat een kostenbesparing dit oplevert voor zo'n groot park. Bij ons wordt het huis wel echt schoongemaakt en willen wij dat u een ontspannen vakantie heeft en in een schoon huis terecht komt en is de schoonmaakster ook blij als als u een fijn verblijf heeft gehad, want de eerste die het gastenboek leest is de schoonmaakster:-) en voor haar voelt het huis ook eigen en heeft ze een binding met het huis dat ze al jaren schoonmaakt. Kortom, het huren van een huisje van een particuliere eigenaar biedt een unieke en persoonlijke vakantie-ervaring met meer sfeer en exclusiviteit.

Een vakantiehuis particulier huren scheelt veel geld

Een vakantiehuis particulier huren kan veel geld besparen. In tegenstelling tot het huren via een tussenpersoon, zijn er geen extra kosten die betaald moeten worden. Hierdoor is de huurprijs van een particulier vakantiehuis vaak lager. Door te zoeken naar termen als "particulier vakantiehuis huren", "vakantiehuis huren particulier" of "vakantiehuis huren van particulier", kun je gemakkelijk een geschikt vakantiehuis vinden zonder tussenkomst van een derde partij. Dit maakt het niet alleen voordeliger, maar geeft ook de mogelijkheid om direct contact te hebben met de eigenaar. Hierdoor kun je eventuele vragen stellen en afspraken maken op maat. Het huren van een vakantiehuis particulier is dus een slimme keuze voor wie wil genieten van een heerlijke vakantie zonder te veel geld uit te geven. Hoewel wij onze huizen ook verhuren via Airbnb, VRBO en Micazu leggen wij hieronder uit hoe zij het spel spelen en waarom je deze platforms beter kunt omzeilen.

Waarom niet boeken bij Airbnb, Booking, VRBO, Micazu

Er zijn verschillende redenen waarom het wellicht beter is om geen boekingen te doen via platforms zoals Airbnb, Booking, VRBO en Micazu. en de talloze andere aanbieders van vakantiehuizen waarvan deze organisaties zelf geen eigenaar zijn.

 

Ten eerste brengen deze platforms vaak hoge bemiddelingskosten in rekening, die zowel aan de huurder als aan de verhuurder worden doorberekend. De ene partij rekent de kosten door aan de huurder, de ander aan de verhuurder. Maar de extra kosten voor beide partijen lopen gezamenlijk al snel uit op zo'n 10% tot 20%. Wij, en ook alle andere eigenaren van eigen vakantiehuizen, willen een bepaald bedrag ontvangen voor een bepaalde periode voor het vakantiehuis. Het is belangrijk om te weten dat bemiddelingsbureaus vaak hoge percentages rekenen voor hun diensten, terwijl ze eigenlijk alleen maar een goede website in de lucht houden, veel reclame maken en ze bovenaan als "gesponsord" in Google, staan (waarbij zij betalen voor elke klik). Als huurder betaal je uiteindelijk zelf de rekening hiervoor. Boekt u via onze site een verblijf van in totaal € 1000 dan zijn dat uw kosten.  Als u datzelfde huis boekt via Airbnb of VRBO dan betaalt u dat ongeveer € 1180 en wij als eigenaar ongeveer € 35. Die extra kosten zijn dan servicekosten, maar zowel wij als eigenaar van het huis en u als huurder krijgen daar niets voor terug, de lachende derde is dus Airbnb of elk ander platform. Bij Micazu brengen zij ongeveer 10% bij de eigenaar in rekening, dus boekt u ons verblijf bij Micazu dan kost het huis u 10% extra, want als het bij ons op de website voor @ 1000 te huur staat, zetten wij het bij Micazu weg voor € 1100. Dit betekent dat de eigenaar van de vakantiewoning altijd een bepaald bedrag per periode wil ontvangen, wat uiteindelijk zal resulteren in een hogere prijs voor de huurder. Daarom kan het zoeken naar particuliere vakantiewoningen een goede optie zijn als je op zoek bent naar een betaalbare accommodatie zonder extra bemiddelingskosten. Door rechtstreeks bij de eigenaar te huren, kun je deze kosten besparen en je vakantie veel goedkoper maken.

Veelgestelde vragen en wetenswaardigheden over het huren van een particulier huisje

 

Hoe vind je een particulier huisje om te huren

Een van de meest gestelde vragen over het huren van een particulier vakantiehuis is hoe je zo'n huisje kunt vinden. Er zijn verschillende manieren om een particulier vakantiehuis te vinden. Kijk bijvoorbeeld op sites waarop mensen zelf makkelijk hun advertentie kunnen plaatsen, maar waar er geen servicekosten worden gerekend, zoals bij de hiervoor besproken boekingsplatforms. Bijvoorbeeld op Marktplaats vind je veel huizen die direct door de eigenaar worden verhuurd of op sites als startpagina etc. Ook zoeken op Google met bepaalde zoekwoorden zoals "particulier vakantiehuis huren" of "vakantiehuis huren van particulier" kun je een breed scala aan opties vinden.

 

Betrouwbaarheid  van particuliere verhuurders

Een andere veelgestelde vraag is hoe betrouwbaar het huren van een vakantiehuis van een particulier is. Het is begrijpelijk dat mensen zich zorgen kunnen maken over de betrouwbaarheid van particuliere verhuurders. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het kiezen van een verhuurder en om altijd de nodige controles uit te voeren. Lees beoordelingen van andere huurders, bekijk foto's en neem contact op met de verhuurder om eventuele vragen te stellen. Als je twijfels hebt, is het wellicht verstandig om een ander vakantiehuis te overwegen.

 

Wat zijn de voordelen 

Tot slot vragen veel mensen zich af wat de voordelen zijn van het huren van een vakantiehuis van een particulier. Een groot voordeel is natuurlijk de lagere prijs en dat je vaak kunt genieten van een meer persoonlijke touch en veel extra's.  Daarnaast kun je vaak profiteren van een persoonlijke en huiselijke sfeer, omdat de vakantiehuizen worden ingericht en onderhouden door de eigenaren zelf. Bij ons is dat ook het geval. Bijvoorbeeld ons huis in Limburg, is als enige huis op het prachtige vakantiepark heel persoonlijk en sfeervol ingericht, dat waarderen onze gasten en daarom hebben wij ook veel gasten die regelmatig terug keren. Ook als een gast ons aangeeft iets te missen in het huis, dan overwegen wij altijd of we dat zullen toevoegen, dit zal op een groot park niet snel gebeuren.

Onze ervaring als eigenaar van 6 vakantiehuizen

Als eigenaar van 6 vakantiehuizen hebben wij veel ervaring met het verhuren van particuliere vakantiewoningen. Onze huizen zijn stuk voor stuk uniek en bieden de perfecte uitvalsbasis voor een ontspannen vakantie. Of je nu op zoek bent naar een huisje aan zee of in het  bos, In Nederland of in Spanje, bij ons vind je het allemaal. Het huren van een huisje particulier heeft vele voordelen. Zo geniet je van meer privacy en vrijheid dan in een standaard huisje op een vakantiepark. Bovendien zijn onze huizen van alle gemakken voorzien en kun je rekenen op persoonlijke service. Of je nu een weekendje weg wilt of een langere vakantie plant, bij ons vind je altijd een geschikte vakantiewoning particulier. Dus waar wacht je nog op? Huur een particulier huisje bij ons en geniet van een heerlijke vakantie!

bottom of page